Zondag 24 maart werken we aan de website.

Van 05.00 tot 20.00 uur zijn de abonnementen, real time informatie, klantenreacties e.a. niet beschikbaar. Onze excuses voor de hinder. Lees meer over de onderhoudswerken. Laatste update: 23-03-2019 om 12:00

Cookies op delijn.be
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om je surfervaring te vergemakkelijken en de website te verbeteren.
Lees meer.
Toon menu

Boetes

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

Asociaal gedrag op bus en tram heeft zijn prijs

Om onze samenleving vlot te laten verlopen, zijn er een aantal algemeen aanvaarde afspraken. De meeste mensen weten uit zichzelf wat wel en niet kan. Er zijn helaas ook uitzonderingen, die zich asociaal gedragen. Daaraan wil De Lijn paal en perk stellen met een nieuwe reizigerscode. 

Wie zijn medereizigers, onze medewerkers of ons materiaal hindert, beschadigt of in gevaar brengt, zal daarvan de gevolgen moeten dragen. Het prijskaartje van een boete voor asociaal gedrag varieert van 107 tot 500 euro. Hopelijk moet het niet zover komen. Als respect meereist, loopt alles op wieltjes.

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>

Boetes

Verkeersboetes

Verstoor je de doorstroming van onze voertuigen, dan mogen onze controlediensten in bepaalde gevallen een verkeerspv opleggen.

Kies een andere box: Klik hier